Pracownicy i studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie serdecznie zapraszają uczniów szkół ponadgimnazjalnych do udziału w II edycji konkursu kulinarnego MasterChef - „Studencka bomba witaminowa”.
Konkurs odbędzie się 23 marca (czwartek) br. o godzinie 11.00 w Kampusie Politechnicznym PWSZ w Krośnie przy ul. Dmochowskiego 12 w Krośnie.
Konkurs kulinarny związany będzie z wykonaniem przekąsek owocowych, warzywnych lub owocowo-warzywnych z produktów, które zostaną przygotowane przez organizatorów. Zadaniem uczestników konkursu będzie sporządzenie smacznych przekąsek (produkty zapewnia uczelnia), których atutem będą wysokie walory odżywcze. Ponadto Jury będzie oceniać estetykę, fantazję i formę podania przekąsek.
Bardzo prosimy o zgłoszenie jednego 3-osobowego zespołu uczniów w nieprzekraczalnym terminie do 17 marca br. pod adresem e-mail: ig@pwsz.krosno.pl. W zgłoszeniu należy podać dane uczniów (imię i nazwisko, klasa, szkoła) oraz nazwiska nauczycieli opiekunów.
Liczymy na Państwa udział w organizowanym wydarzeniu.