start

2016

Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B. 2016. Żywność regionalna i tradycyjna w opinii mieszkańców powiatu krośnieńskiego [w:] Żywność dla świadomego konsumenta, red. K. Melski, D. Walkowiak-Tomczak, UP Poznań, ISBN 978-83-7160-838-4:  94-103.  http://pttzow.up.poznan.pl/files/monografie/zywnosc_swiadomego_konsumenta.pdf

Sawicka B., Binkowicz B., Krochmal- Marczak B., Bienia B. Hameed T.S. 2016. Shaping the landscape on former farmland of south-eastern Poland,  Acta Sci. Pol. Agricultura, 15(1): 51-68.

Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B. 2016. Ciemnienie miąższu bulw wybranych odmian ziemniaka w  warunkach nawożenia dolistnego, II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej; 25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej, Materiały Konferencyjne, Poznań, 5 luty: 66.

Krochmal-Marczak B., Sawicka B., Kiełtyka - Dadasiewicz A., Bienia B. 2016. Wpływ  przechowywania  ma  ciemnienie  miąższu  bulw  ziemianka  uprawianego  w  systemie  ekologicznym, II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej; 25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej, Materiały Konferencyjne, Poznań, 5 luty: 65.

Noaema A.H., Sawicka B., Kiełtyka-Dadasiewicz A., Bienia B. 2016. The application of foliar fertilizer in potato, International Conference: “Bioeconomy in agriculture”, Puławy, 21-22 june 2016. Wyd. IUNG-PIB Puławy, ISBN: 978-83-7562-219-5: 56-57.

Sawicka B., Skiba D., Bienia B. 2016. Surowce i praktyki kosmetyczne - badania i dowody naukowe od starożytności do nowoczesności [w:] Rośliny w nowoczesnej kosmetologii/Plants in modern cosmetology. Edition: 1, Chapter: 10, Publisher: Wydawnictwo Akademickie Wyższej Szkoły Społeczno-Przyrodniczej im. Wincentego Pola w Lublinie,  Editors: Anna Kiełtyka-Dadasiewicz:141-150

Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B. 2016. Regional and traditional food in Krosno students opinions [w:] Biopotrawiny, tradične a regionalne potraviny na Slovensku a v Zahraniči. Zborník z Medzinárodnej vedeckej konferencje. Ekonomicka Univerzita v Bratislave, Bratislava 28 november.  ISBN 978-80-225-4300-2: 8-15.

Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B. 2016. The role of ecological biodiversity in maintaining of biodiversity in the Bieszczady. Konferencja Międzynarodowa Biodiversity conservation on farmlands at crossroads” 27-28.09. IUNG Puławy: 45.

Krochmal-Marczak B., Sawicka B., Kiełtyka-Dadasiewicz A., Bienia B. 2016. Wpływ przechowywania oraz warunków meteorologicznych na ciemnienie miąższu bulw ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym/ Influence of storage and climatic conditions on the quality tuber flesh potato cultivated in the organic system. Frag. Agronom., 33(2): 44-54.

Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B. 2016. Oddziaływanie nawożenia dolistnego na zawartość fosforu i potasu w bulwach ziemniaka. XIX Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna.  Lublin. 4 czerwiec: 14.

Krochmal-Marczak B., Sawicka B., Kiełtyka-Dadasiewcz A., Bienia B., Skiba D. 2016. Zawartość fosforu, potasu, wapnia i magnezu w bulwach ziemniaka o kolorowym miąższu. XIX Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna.  Lublin. 4 czerwiec: 51.

Sawicka B., Barbaś P., Bienia B., Krochmal-Marczak B., Wójcik S. 2016. Badanie jakości frytek z bulw wczesnych odmian ziemniaka w warunkach zróżnicowanego nawożenia azotem. Towaroznawcze Problemy Jakości. 3(48): 115-125.

Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Kiełtyka-Dadasiewicz A., Skiba D., Bienia B. 2016. Biologiczny i gospodarczy aspekt produkcji słodkiego ziemniaka (Ipomoea batatas L. [Lam.]) w Polsce. International Conference: ”Bioeconomy in agriculture”. Puławy, 21-22 june 2016. Wyd. IUNG-PIB Puławy, ISBN: 978-83-7562-219-5: 68-69.

Krochmal-Marczak B., Sawicka B., Danilčenko H., Jariene E., Bienia B., Dykiel M. 2016. Wartość prozdrowotna ziemniaka o kolorowym miąższu [w] III Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne, żywność prozdrowotna. Bezpieczeństwo żywności i pasz”. Krosno 12-13 maja, ISBN 978-83-64457-19-7: 60-62.

Kilar J., Ruda M., Kilar M. 2016. Wskaźnik jakości żywieniowej INQ mięsa jeleniowatych. XII Konferencja Naukowa Żywność XXI wieku „Żywność a innowacje”, Kraków,  23,

Ruda M., Kilar J., Kilar M., Baran J., Źródło-Loda M. 2016. Czy wołowina jest bezpiecznym zdrowotnie mięsem? – opinie konsumentów. XII Konferencja Naukowa Żywność XXI wieku „Żywność a innowacje”, Kraków, 56,

Kilar M., Kilar J., Ruda M. 2016. Rolnictwo ekologiczne jako źródło żywności funkcjonalnej.  Tarko T i wsp. (red) Innowacyjne rozwiązania w technologii żywności i żywieniu człowieka. Wydawnictwo Naukowe Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności,Kraków, 195-204,

Ruda M., Kilar J., Kilar M. 2016. Preferencje konsumentów w zakresie zakupu i przyrządzania wołowiny. III Międzynarodowa konferencja Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Bezpieczeństwo żywności i pasz. Krosno, 88-89,

Ruda M., Kilar J., Zając S., Kilar M., Szymbara M., Lejtnar A. 2016. Program „Podkarpacki Naturalny Wypas” jako czynnik ochrony bioróżnorodności. III Międzynarodowa konferencja Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Bezpieczeństwo żywności i pasz. Krosno, 86-88,

Sirko J., Ruda M., Kilar M., Kilar J. 2016. Consumer interest in wine among residents of Krosno district. VII th International Scientific Symposium for Young Scientists, PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy,  Bydgoszcz-Ciechocinek, 121,

Fedio M., Ruda M., Kilar M., Kilar J. 2016. Consumers' perception of carp as a food. VII th International Scientific Symposium for Young Scientists, PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy,  Bydgoszcz-Ciechocinek, 56,

 Kilar J., Ruda M., Kusz D. 2016. Ekologiczny chów i użytkowanie gospodarskich zwierząt jeleniowatych. Wydawnictwo Ruthenus, Krosno, ISBN 978-83-7530-422-0

zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito