Betlej I., Krochmal-Marczak B., Dykiel M., Uram A., Bienia B. 2015. Właściwości antyoksydacyjne różnych gatunków herbat dostępnych na rynku, na podstawie zawartości polifenoli, [w:] „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, red. J. Chrzanowska, H. Różański, Krosno-Wrocław, ISBN 978-83-64457-16-6: 50-53.
Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Betlej I., Skiba D. 2015. Ziemniak jako źródło składników odżywczych, [w:] „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, red. J. Chrzanowska, H. Różański, Krosno-Wrocław. ISBN 978-83-64457-16-6: 74-88
Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Skiba D. 2015. Wpływ nawożenia dolistnego na plon bulw kilku odmian ziemniaka, Zjazd Katedr Jednoimiennych, Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Innowacyjne technologie w produkcji roślinnej”, Lublin, 29-30 czerwca 2015, s.15.
Sawicka B., Noaema A.H., Skiba D., Krochmal-Marczak B., Bienia B. 2015. Innowacyjne technologie uprawy ziemniaka, Zjazd Katedr Jednoimiennych, Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Innowacyjne technologie w produkcji roślinnej”, Lublin, 29-30 czerwca 2015, s. 27.
Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Skiba D. 2015. Oddziaływanie nawożenia dolistnego nawozami makro- i mikroelementowymi na zawartość fosforu w bulwach kilku odmian ziemniaka. Konferencja Naukowa „Fosfor – współczesne wyzwania dla rolnictwa i środowiska”, IUNG-PIB Puławy 15-16 czerwca 2015, ISBN 798-83-7562-189-1: 67-68.
Sawicka B., Skiba D., Hameed T.S., Noaema A.H., Krochmal-Marczak B., Bienia B. 2015. The promotion of Natural and Cultural Tourism Values of Łemkowszczyzna, Managing the Quality of Tourism Services / Zarządzanie Jakością Usług Turystycznych. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, DOI: 10.13140 /RG.2.1. 4826. 3842, ISBN: 978-83-94211-0-3: 188-216.
Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Skiba D. 2015. Wpływ dokarmiania dolistnego na zawartość manganu, żelaza i miedzi w bulwach kilku odmian ziemniaka, XVIII Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna, Lublin 30 maj 2015, s. 14.
Sawicka B., Hameed T.S., Noaema A.H., Bienia B. 2015. The role of magnesium in the growth and development of the potato, XVIII Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna, Lublin 30 maj 2015, s. 116.
Górka M. 2015. Innowacje czynnikiem konkurencyjności podmiotów gospodarczych. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie. Zeszyt 68, s.31-57.
Górka M., Krochmal-Marczak M., Brągiel E., Bober T., 2015, Innowacje technologiczne w gospodarstwach rolniczych województwa podkarpackiego. Monografia, Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna.
Górka. M., Bober T., 2015. Innowacyjność wybranych rolniczych spółdzielni produkcyjnych województwa podkarpackiego. ROCZNIKI NAUKOWE Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, Zeszyt 3, Tom XVII, Kołobrzeg, s.91-86.
Brągiel E., Pisarek M., Źródło-Loda M. 2015. Conditions of organic comestible food purchase by citizens of Krosno / Uwarunkowania zakupu spożywczych produktów ekologicznych przez mieszkańców Krosna. Economic and Regional Studies, vol. 8, no. 3, pp. 79-88, ISSN 2083-3725.
Dykiel M., Pisarek M., Krochmal-Marczak B., Gargała M. 2015. Preferencje konsumenckie dotyczące spożycia herbaty wśród respondentów zamieszkałych w Krośnie i okolicy. [w:] Karwowska M., Gustaw W., (red.), Trendy w żywieniu człowieka, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków, s. 47-60, ISBN 978-83-935421-8-5
Gargała M. Pisarek M., Dykiel M. 2015. Wpływ lokalnych produktów na rozwój gospodarczy powiatu łańcuckiego. [w:] Polcyn J., Głowski P., Rozwój regionalny i jego determinanty, cz. II, Wyd. Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Staszica w Pile: 185-202, ISBN 978-83-62617-57-9.
Górka M., Pisarek M., Źródło-Loda M., Brągiel E. 2015. Analiza MMSP w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego województwa podkarpackiego na tle Polski w latach 2009-2013. [w:] Świerczewska-Pietras K., Pyra M. (red.). Wyzwania polityki regionalnej w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego obszarów transgranicznych. Wyd. PWS im. Papieża Jana Pawła II, Biała Podlaska.
Lechowska J., Pisarek M. 2015. Karpacki Klaster Turystyczny jako nowoczesna platforma promocji regionu. [w:] Świerczewska-Pietras K., Pyra M. (red.). Wyzwania polityki regionalnej w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego obszarów transgranicznych. Wyd. PWS im. Papieża Jana Pawła II, Biała Podlaska.
Pisarek M., Gargała M., Lichołai L. 2015. Polskie ogrody pokazowe jako nowe miejsce destynacji turystów. Studia KPZK PAN, tom CLXIII: 103-120, ISBN: 978-83-63563-54-5.
Pisarek M., Lechowska J. 2015. Znaczenie klastra Podkarpackie Smaki w rozwoju regionalnej turystyki kulinarnej. Studia KPZK PAN, tom CLXIII: 224-242, ISBN: 978-83-63563-54-5.
Pisarek M., Gargała M. 2015. Infiorata jako kreatywny produkt turystyki regionalnej na przykładzie uroczystości Bożego Ciała w Spycimierzu. [w:] Kędzior J., Kowal J., Krawiec B. (red.). Przestrzenie komunikacji. Wyd. Adam Marszałek, Toruń, s. 199-214. ISBN: 978-83-8019-298-0
Kilar M., Kilar J., Ruda M. 2015. Organic farming functional food source - the prospects for the example Podkarpacie. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, 182-183
Ruda M., Kusz B., Kilar J. 2015. Znajomość znaczeń systemów jakości produktów mięsnych przez mieszkańców Podkarpacia. Materiały konferencyjne VIII Szkoła Zimowa "Nauka i praktyka w chowie i hodowli świń na tle uwarunkowań gospodarczych w Polsce i Unii Euopejskiej". Ustroń, 145-146
KilarJ., Ruda M. 2015. Zainteresowanie dziczyzną wśród mieszkańców Podkarpacia. Materiały XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk "Żywność-Zdrowie-Przyszłość" Lublin, 60
Kilar J., Ruda M., Kilar M., Gurbowicz K. 2015. Restrictive factors in the game meat consumption. VI th International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczyw Bydgoszczy, Bydgoszcz-Ciechocinek, 70
Ruda M., Kilar J., Gurbowicz K., Kilar M., Zając S. 2015. Barriers to the beef consumption according to the residents of Podkarpackie Voivodship. VI th International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczyw Bydgoszczy, Bydgoszcz-Ciechocinek,113